10 érv az ajtócsere mellett

Ingatlanvásárlás vagy felújítás során is rendszerint szembesülünk az ajtócsere szükségességével. A biztonsági szempontokon túl sokféle érv szólhat a korszerű megoldások mellett, melyek manapság már elérhető áron beszerezhetőek. Cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, hogy miért érdemes lecserélni a bejárati ajtót, és mit kaphatunk egy mind funkció, mind megjelenés terén kifogástalan típustól.


1. Használt ingatlan vásárlása

Amint használt ingatlant vásárolunk, egy sor feladat vár ránk. A mérőórák átíratása és a költözés izgalmai mellett azonban nem érdemes megfeledkezni a biztonsági ajtó beépítéséről sem. Ezzel kiküszöbölhető, hogy illetékteleneknek lehessen otthonunkhoz kulcsa. Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem elég a zárcsere? Sajnos a régi típusú ajtók nem rendelkeznek megfelelő zárrendszerrel, ezért a csere sem nyújt védelmet esetükben a betörések ellen.


2. Elavult rendszer

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a régi ajtókkal a betörők akár egy perc alatt elbánnak, és máris otthonunk falain belülre jutnak. Ez már alapvetően gondot jelent, pláne akkor, ha otthon tartózkodunk. A modern biztonsági ajtók korszerű, többpontos záródási rendszerrel vannak felszerelve, és a beépítés is úgy történik, hogy az ajtó kifeszítése még véletlenül se történhessen meg. Miért ne adná meg ezt a védelmet értékei és szerettei számára?


3. Védelem a betörések ellen

A betörések napjainkban is valós veszélyt jelentenek. Szeretjük azt hinni, hogy mi vagyunk a kivételek, és velünk biztosan nem történhet meg, amit az újságban olvasunk vagy a híradóban hallunk. A gyakorlat azonban mást mutat, és tulajdonképpen az ingatlan típusától függetlenül bármelyik veszélyben lehet. A jelentős anyagi forrásokról ígérkező házak gyakran extra biztonsági rendszerrel védettek, és ezért a betörők inkább néznek könnyebb prédának bizonyuló ingatlanok után, akár a panelek személyében.


4. Optimális hőszigetelés

Az ajtók fontos szerepet játszanak a hőszigetelésben is. Kizárólag olyan típust érdemes tehát választani, amely ilyen módon hozzájárul az ingatlan egészséges belső mikroklímájának megteremtéséhez is. S hogy miben mutatkozik meg mindez? A nyári időszakban akár kevesebb klímahasználat is elegendő lehet, télen pedig nem az utcát fogjuk fűteni, ami a rezsi költségen is megmutatkozik. Természetesen az ablakok vagy például a lakás levegőjének páratartalma is figyelmet érdemel, többek között a penész megelőzésének érdekében is.


5. A penészesedés megelőzése

A penészfoltok gyakran jelentkeznek a nyílászárók, és így akár az ajtók környékén is. Az optimális hőszigetelést biztosító Hisec biztonsági ajtó védelmet nyújt a környékén megjelenő penészfoltok ellen is, ezzel védve családja egészségét. Tudta, hogy a penész spórái a zárt terek levegőjében allergiát és akár felső-légúti megbetegedéseket is okozhatnak? Szigeteljen megfelelő bejárati ajtóval is, megelőzve az egészségügyi problémákat!


6. Az egészséges belső mikroklíma megteremtése

A jó közérzet, az energikusság és az egészség múlhatnak azon, hogy milyen a levegőminőség a lakásban. Gyakran éppen az elavult ajtók miatt tapasztaljuk meg a huzat jelenséget, és a nedves falakon lecsapódott nedvességet. Innen már csak egy lépés a penész és a dohos szag. Mindegy, hogy költözés után, vagy például lakásfelújítás alkalmával kerül sor a bejárati ajtó cseréjére, azzal nem csak az esztétikum, hanem a biztonság és az egészség érdekében is tehet.


7. Hangszigetelés

Bosszantja, ahogyan a lépcsőházban zajló történéseket pontosan tudja otthonában? A négy fal között a legkevésbé arra vágyunk, hogy tudjuk, ki miről beszél, vagy mikor közlekednek a szomszédok a lépcsőházban. A hangszigetelés a komfortos otthon töltött idő egyik záloga lehet. Jó hír, hogy a modern bejárati ajtók tökéletes védelmet biztosítanak e területen.


8. Stílusteremtés

Persze nem mehetünk el amellett, hogy az ajtó megjelenése hatással van otthonunk stílusára. Ezzel az elemmel találkoznak elsőként a vendégek, és mi magunk is ezt látjuk elsőként hazaérkezvén. Nem mindegy tehát, hogy milyen stílusú bejárati ajtóra esik a választás. A modern, a klasszikus, vagy akár a különleges kialakítás is elérhető napjaink kínálatában, s ezért a biztonságról sem kell lemondanunk.


9. A biztonság érzete

Rengeteget hallani mostanság olyan egészen elképesztő helyzetekről, amikor a betörők otthon találják a lakókat, és tragédiába torkollik az esemény. A kényes biztonságérzet azonban nem csak ilyen módon szenvedhet csorbát. Ha arra érkezünk haza, hogy illetéktelenek jártak otthonunk falai között, az bizony befolyásolja a későbbieket is. Könnyen lehet, hogy akár csak egy költözés oldhatja fel a félelmeket. Fontos tehát, hogy a megelőzés érdekében a megfelelő bejárati ajtó használatával tegyünk meg mindent.


10. Korszerűség korrekt árakért

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon mennyire kell mélyen a pénztárcába nyúlni ahhoz, hogy a korszerű, biztonságos megoldást tudhassuk magunkénak. A gyártók igyekeznek a modern, tökéletes biztonságot nyújtó ajtó típusokat bárki számára elérhetővé tenni. A korrekt árak oltárán azonban nem szükséges feláldozni a megbízhatóságot, és éppen ez a legjobb a korszerű biztonsági ajtókban.